WELKOM

Wij heten u hartelijk welkom op de website van de Geloofsgemeenschap St. Joseph in Utrecht. Onze fraaie neogotische kerk uit 1901 met zijn prachtige glas-in-loodramen en warm gerestaureerd interieur, vindt u aan de Draaiweg.

De kerk is geopend voor bezoek en bezichtiging van mei tot en met september op woensdag- tot en met zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Gedurende de openingstijden kunt u de kerk ook binnenlopen voor een moment van rust en stilte, voor een gebed of het opsteken van een kaars. Ook is er dan altijd iemand aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U bent van harte uitgenodigd. Om ons te bereiken kunt u gebruik maken van de routebeschrijving zoals die verderop op deze site staat beschreven.

Op deze website vindt u uitgebreide informatie over de historie van onze kerk en over haar kunstschatten. U krijgt een kleine rondleiding langs allerlei bijzonderheden van de St. Josephkerk, waaronder het hoofdaltaar, het houtsnijwerk, de kruiswegstaties, de gebrandschilderde ramen en het orgel.

Geloofsleven

Sinds 13 maart zijn er geen zondagse eucharistievieringen meer in de St. Josephkerk. Wel zijn er kleinere vieringen op de woensdagmorgen (gebedsviering) en op de eerste en tweede vrijdag van de maand. De viering op de eerste vrijdag van de maand is een eucharistieviering. De viering op de tweede vrijdag van de maand wordt de kleine viering genoemd. Bij deze laatste viering zingt de gregoriaanse vrouwenschola. In mei en oktober wordt op woensdag de Rozenkrans gebeden. Huwelijken en uitvaarten zijn mogelijk in de St. Josephkerk. Dopen, eerste communie en vormsel vinden plaats in Ludgerusverband.

Activiteiten

Via deze website verschijnt regelmatig nieuwe informatie, met over de diverse activiteiten in onze kerk, zoals concerten, exposities etc. Zie daarvoor ook de pagina activiteiten.

Verhuur

Het is mogelijk om de kerk en de bijbehorende ruimtes (de oude sacristie en de parochieruimte) te huren, voor vieringen maar ook voor bijvoorbeeld vergaderingen of muzieklessen (zie verhuur).